sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Ruokaa

Jussikkaa sienikastikkeella

2 jänistä
Vettä
Suolaa

2 sipulia
6 isoa herkkusientä
1 prk ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
Suolaa

Pilko jänikset sopivan kokoisiksi ( älä poista kaikkia luita ) ja laita ne kiehuvaan veteen kypsymään n. 1 1/2 h. 
Pilko sipulit ja herkkusienet pieniksi paloiksi ja paista ne sen jälkeen voissa. Lisää ruokakerma, ranskankerma ja suola. Lopuksi lisää vielä hieman jäniksen keitinvettä ja anna hautua n. 20min




























































    savustettu sorsanrinta
    täkät
    Rypsi tai olivi öljyä
    Mausteet suola,sitruunapippuria,metsämauste.
    Voitele täkät öljyllä ja tee mausteseos, pyöritä täkät kaikki puolet mausteissa ja kääri tuorekelmuun ainakin 4tunnis. Lyö savustin tulille ja pistä täkät sisään noin 20min kunnes liha on kypsä (paistomittari 65astetta) nautti lämpöisenä.
Savustettu rinta 


Savusorsapata

Ensimäisestä satsista tein savu sorsapata ja voin sanoa että oli hyvää
Eli laitoin sorsan täkät öljyttynä ja maustettuna savustus pöntöön 17minnuutis ja sit otin naudan ulkopaistin ja pilkoin sen ja paistoin. lisäsin kattilaan sipulia ja valkosipulia riistafondia ja sorsan täkät paloteltuna. lämmitin leivin uunin 185 asteseen ja pata nestettä ja kansi kiini ja 3.5h uunissa. ruoka oli suussa sulavaa ja sitä syödessä mietti että jospa se taas kohta ois 20.8.2016 kello 12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti